Imate pitanja? Pozovite nas! 060-700-1616

STONI FILTER SA DISPLEJOM - PREMIUM ULTRA FILTEROM ALPOK C150
STONI FILTER SA DISPLEJOM - PREMIUM ULTRA FILTEROM ALPOK C150
10 900 RSD

STONI FILTER SA DISPLEJOM - PREMIUM ULTRA FILTEROM ALPOK C150

STONI FILTER SA DISPLEJOM - PREMIUM ULTRA FILTEROM ALPOK C150
STONI FILTER SA DISPLEJOM - PREMIUM ULTRA FILTEROM ALPOK C150
Prečišćivači vode, sa direktnim protokom, sa priključkom na slavinu su kompaktni uređaji koji se lako montiraju na slavinu gradskog vodovoda. To su praktični uređaji koji omogućavaju brzo i efikasno prečišćavanje vode direktno iz vodovoda.
Potrebne su 2 baterije AAA
Jednostavna instalacija: Ovi filteri se jednostavno montiraju na postojeću slavinu, bez potrebe za dodatnim zidnim montažama. To ih čini praktičnim za upotrebu u domaćinstvima i čak na putovanjima.
Uklanjanje nečistoća: Filteri sa priključkom na slavinu poboljšavaju ukus vode za piće i kuvanje tako što uklanjaju hlor i druge nečistoće. Većina ovih uređaja koristi filtere sa aktivnim ugljem i polipropilenskim filterom, mada ima više vrste filtera.
Kapacitet i radni vek filtera: Količina filtrirane vode obično varira između 0,5 i 1,5 litara u minuti, a radni vek filtera (ukupna količina vode koju filter može prečistiti) je obično između1000 i 2000 litara (u zavisnosti od ulazne vode tj njene zaprljanosti).
Primeri modela: Filteri sa priključkom na slavinu, kao što su Alpok stoni protočni uređaji sa i bez displeja su popularni izbori. Ovi uređaji su kompaktni, pristupačni i lako se montiraju na različite tipove slavina.
10 900 RSD
Detalji

Ne voliš da piješ vodu iz slavine, jer je hlorisana i ima loš ukus?

Pokušavaš da rešiš problem pitke, čiste vode stalnom kupovinom mineralne vode?

Postoji mnogo pametnije rešenje. Napravi čistu i zdravu vodu u svojoj kuhinji u premium izdanju! Jednostavno, ali estetsko rešenje, da konačno rešiš pitanje čiste vode u svom domu.

Prednosti rešenja Premium filtera za vodu:

Proizvodi čistu vodu, što je najvažniji korak za tvoje i zdravlje tvoje porodice.

Konačno će iz slavine u tvom domu teći fina, kvalitetna i pitka voda.

Filtrira sve nečistoće, zbog kojih voda nije fina, mutna ili smrdi.

Filtrira iz vode one stvari koje mogu biti opasne po za tvoje zdravlje.

Ne filtrira minerale, vodu ostavlja u prirodnom stanju, samo uklanja nečistoće.

Ne moraš više da se mučiš sa kupovinom mineralne vode, tegliš, boriš se sa plastičnim flašama.

Filtrirana voda iz slavine je mnogo pouzdanija od mineralne vode.

Trajan i estetski uređaj od nerđajućeg čelika, metalnim priključkom, metalnim prekidačem i metalnom slavinom.

Voda će biti mekša i svilenkasta od njega.

Filter za vodu zauzima malo prostora na kuhinjskoj ploči pored sudopere. Ne moraš da preuređuješ kuhinju zbog njega.

Filtrirana voda te podstiče da je više piješ. Piješ mnogo više vode ako imaš ovakav uređaj, koji te snabdeva neograničenom čistom vodom.

Upotreba Premium filtera za vodu za kuhinju je jednostavna


Filter za vodu za kuhinju se može montirati na slavinu sa nekoliko poteza.

Voda prolazi kroz uređaj kroz ventil koji se montira na kraj slavine i čista voda izlazi kroz izlaznu cev filtera. Na ventilu, međutim, postoji mala ručica kojom možeš po potrebi koristiti i slavinu ako želiš nefiltriranu vodu.

Za montažu Premium filtera za vodu za kuhinju nije potrebno pozvati majstora, jer je to veoma jednostavno i na osnovu uputstva gotovo svako može da ga pusti u rad.

Pročitaj uputstvo za montažu i upotrebu Premium filtera za vodu za kuhinju.

Flter uložak treba zameniti svakih šest meseci.

Filter uložak sadrži KDF i aktivni ugalj i ultra Filter .

Ako želiš da saznaš više o tome, skroluj do dna stranice, gde detaljnije objašnjavamo šta znače ove tehnologije filtriranja.

Filter uložak u Premium filteru za vodu za kuhinju ima tri različita sloja koji filtriraju sledeće materije i nečistoće.

Filtrira hlor, koji vodosnabdevač u svrhu dezinfekcije, nažalost dodaje vodi u veoma velikoj količini.

Filtrira teške metale (bakar, gvožđe, hrom, olovo), koji iz cevi dospevaju u vodu za piće.

Filtrira teške metale, koji su prirodno prisutni u vodi, kao što je arsen.

Filtrira pesticide (ostatke sredstava za prskanje), koji na nekim mestima zbog zagađenja dospevaju u vodu.

Filtrira bakterije, mikroorganizme, koji zbog zastarelih cevovoda dospevaju u vodu.

Filtrira organske materije, kao što su virusi, bakterije, spore, paraziti i njihove nusproizvode.

Filtrira naftne derivate, koji zbog zagađenja dospevaju u vodu.

Filtrira plutajuće nečistoće, koje iz zastarelih cevi mogu dospevati u vodu za piće, talog, pesak, mulj, rđa, azbest itd.

Poboljšava ukus i boju vode, proizvodi finu, pitku vodu iz slavine.

Međutim, ne filtrira minerale i soli koje se nalaze u vodi, a koje su potrebne organizmu za zdravo funkcionisanje.

Tehnički opis Premium filtera za vodu za kuhinju

Uređaj je visok 34 cm.

Najveći prečnik uređaja je 12 cm.

Možeš da podesiš da li želiš da dobiješ čistu vodu kroz filter, ili da iz slavine teče nefiltrirana voda.

Uređaj je povezan sa slavinom 80 cm dugom fleksibilnom cevi.

Upotrebom Premium filtera za vodu za kuhinju filtrirana voda će biti odgovarajućeg kvaliteta ako vodu puštaš umereno jakim mlazom a ne maksimalnim otvaranjem kuhinjske slavine. (U tom slučaju voda možda teče previše brzo da bi se dobro filtrirala.) Ovo je možda malo sporije od uobičajenog tempa, ali sve je to u interesu savršene, kristalno čiste vode. Optimalni ulazni pritisak vode je između 0.2-0.4 bara. To možeš i da podesiš, jer ispod svake kuhinjske slavine (gde je sifon i cev za odvod ulazi u zid) postoji regulatorni ventil, kojim možeš da podesiš maksimalni pritisak kuhinjske slavine, ili da zatvoriš vodu.

Kako radi filter uložak Ovaj uređaj je dizajniran za filtriranje vode iz mreže. Ne može se koristiti za filtriranje vode nepoznatog porekla ili mikrobiološki zagađene vode. Filtriranje vrši zamenjivi filter uložak uređaja.

Uložak ima tri filter sloja, svaki ima važnu i određenu ulogu. Zbog toga je kvalitet filtriranja odličan.

Tri sloja uloška su sledeća: polipropilen sloj (vrsta plastike, koja se između ostalog koristi i za laboratorijsku opremu), kokosova ljuska sa aktivnim ugljem (detaljan opis tehnologije filtriranja aktivnim ugljem možeš naći na dnu stranice u našem okvirnom tekstu) i KDF sloj (detaljan opis tehnologije filtriranja KDF takođe možeš naći na dnu stranice).

Polipropilenski deo uklanja talog veći od 10 mikrona (1/1000 mm) (pesak, mulj, rđa, druge plutajuće nečistoće).

Aktivni ugalj od kokosove ljuske uklanja slobodni hlor, rastvarače i aromatične ugljovodonike, fenol, benzen i organske materije, time poboljšava ukus, miris i boju vode.

KDF sloj sprečava razvoj bakterijske flore unutar filter uloška, smanjuje koncentraciju teških metala u vodi (arsen, kadmijum, olovo, živa), smanjuje količinu gvožđa, hidrogen sulfida i uklanja pesticide i ostatak hlora.

Tehničko rešenje primenjeno na oba kraja filtera sprečava da se punjenje ispere iz uloška i dospe u vodu.

 

Šta je to aktivni ugalj?

Aktivni ugalj se već nekoliko decenija koristi za prečišćavanje vode za piće. Od prirodnog je materijala napravljena od organskog uglja, drveta ili ljuske kokosa. Princip rada je  što većina nečistoća sadrži ugalj i one se lako vezuju za molekule ugljenog filtera.

Aktivni ugalj na dva načina ispoljava svoje dejstvo: mrežastom strukturom upija neželjene materije, kao i hemijskim putem vezuje organske nečistoće.

Pošto aktivni ugalj ima ogroman broj sitnih pora, koje mogu da se napune različitim materijama, filter upija veliki broj različitih nečistoća. Druga sposobnost je da čestice aktivnog uglja privlače i vezuju organske materije koje prolaze pored njih, koje takođe sadrže čestice uglja.

Sam po sebi još ne može da se nazove dovoljno efikasnim filtriranjem, jer postoje materije koje ne vezuje, kao što su nitrati ili teški metali, zato se u savremenim filterima obično kombinuje sa KDF tehnologijom radi savršenog filtriranja.

Šta znači KDF?

KDF je skraćenica od engleskog Kinetic Degradation Fluxion, na srpskom Kinetički (pokretni) Degradacioni (razlaganje, rastavljanje u hemiji) Proces.

KDF je patentirani materijal za tretman vode za filtriranje: visokokvalitetna legura bakra i cinka. Njegov rad u prečišćavanju vode se zasniva na hemijskom procesu redox (redukcija-oksidacija). Oksidacija znači gubitak elektrona, a redukcija znači dobijanje elektrona. Ovim hemijskim procesom filtrira hlor i teške metale iz vode.

KDF filter za vodu uklanja opasni hlor i rastvorene teške metalne katjone iz vode tako što prenosom elektrona stvara neškodljive hloridne jone, odnosno kuhinjsku so, a  metalni atomi koji se lepe za bakar-cink leguru,  ostaju u KDF punjenju filtera. Ovaj postupak je antibakterijski, ubija alge i gljivice i smanjuje taloženje kamenca, dakle poželjan je iz mnogih aspekata.

KDF tehnologija sprečava razmnožavanje bakterija, algi, gljivica time što elektrolit koji nastaje usled redox procesa stvara nepodnošljivu sredinu za mikroorganizme u unutrašnjosti filtera. Tako se bakterije koje se nalaze u vodi koja prolazi kroz njega uništavaju.

KDF dakle bez dodavanja hemijskih materija, na osnovu jednostavnog hemijskog procesa prečišćava vodu, zbog čega se može koristiti sa velikom efikasnošću i sigurnošću u tušfilterima i filterima za vodu.

 

Podaci
Šifra proizvoda
APWC150
Proizvođač
AlpokWater