Imate pitanja? Pozovite nas! 060-700-1616

Almitas Stevia Tableta 300kom
Almitas Stevia Tableta 300kom
990 RSD

Almitas Stevia Tableta 300kom

Almitas Stevia Tableta 300kom
Almitas Stevia Tableta 300kom

Male bele tablete su napravljene od ekstrakta Stevie i tabletnih materijala koji su za ljude neškodljivi. U čašu čaja, kafe preporučujemo do 2 tablete. Zbog praktičnog izgleda kutije stane i u tašnu tako da se može nositi svugde sa sobom ceo dan. 1 tableta odgovara 3g secera. Snaga zasladjivanja joj je do 70 puta. 
Proizvodjac Med Herbs, Nemacka

990 RSD
Detalji

Stevia tablete (300kom)

Stoni zasladjivač na bazi Steviol glikozida.

Neto količina: 18g /300 tableta od po 60mg/

Steviol glikozidi  su prirodan zasladjivač dobijen iz  biljke Stevia Rebaudiana Bertoni. Za razliku od šećera nemaju energetsku vrednost, a glikemijski indeks im je 0.  Mogu ga koristiti dijabetičari i osobe na dijeti za mršavljenje.

Upotreba: Koristi se za zasladjivanje hladnih i toplih napitaka, kolača, torti, soseva, supa. Proizvod se dobro rastvara u hladnim i toplim tečnostima.

Ako zelimo da pecemo, tableticu rastvorimo u malo hladne vode, pa dodajmo testu i dobro promešajmo.

Sastav: sredstvo protiv zgrudvavanja (natrium-hidrogenkarbonat), zasladjivač (steviol glikozidi), regulator kiselosti (mononatrium-citrat), L-leucin

Sadržaj Steviol glikozida: 12mg/tableti, 20g/100g proizvoda.

Skladištenje: čuvati na suvom  mestu  na sobnoj temperaturi

Proizvodjač: MedHerbs, Aunelstrasse 70 D-65199 Wiesbaden, Nemačka

 

Stevia tableta može biti bolja ili poželjnija u odnosu na druge zaslađivače iz nekoliko razloga. Evo nekih prednosti zbog kojih mnogi biraju Steviu:

Prednost Stevije u odnosu na ostale zaslađivače je da ne sadržava kalorije i ugljene hidrate, nula mu je glikemijski indeks i njeni molekuli se ne raspadaju do otp. 200 stepeni i zato hrana ne gubi sladak ukus tokom pravljenja kolača ili tokom kuvanja.Za slatkost ekstrakta je odgovoran steviol-glikozid, lako se vari i zbog toga sadrži malo kalorije. I oni koji imaju šećernu bolest mogu da je konzumiraju. 

Čuva zube: Stevia nema štetne efekte na zube, za razliku od nekih drugih zaslađivača koji mogu doprineti karijesu.
Prirodnog je porekla: ekstrakti Stevie se dobijaju iz lišća Stevia Rebaudiana Bertoni biljke, bez dodataka veštačkih sastojaka.

Slatkoća: Stevijina slatkoća je izražajna, pa su manje količine dovoljne za postizanje željenog ukusa, čime se smanjuje unos kalorija. U zavisnosti od uslova gajenja, tehnologije vadjenja i pravljenja proizvoda i njen ukus se razlikuje, ima proizvoda koji su 30 puta slađi od šećera a postoje i takvi koji su do 320 puta slađi.

Antioksidansi i drugi hranljivi sastojci: Stevia u prirodnom obliku može sadržavati antioksidanse i druge hranljive sastojke koji mogu biti korisni za zdravlje.



Podaci
Šifra proizvoda
10300