Imate pitanja? Pozovite nas! 060-700-1616

Almitas Stevia Prah 20g
Almitas Stevia Prah 20g
1 050 RSD

Almitas Stevia Prah 20g

Almitas Stevia Prah 20g
Almitas Stevia Prah 20g
Almitas Stevia Prah 20g

Visoko kvalitetni biljni ekstrakt lista biljke u prahu. Ne sadrži nikakve aditive. Do 320 puta je slađi od šećera (20gr stevije otprilike odgovara od 6 do 6,4kg šećera). Koristi se za kuvanje, pečenje, tople i hladne napitke. Ne sadrži kalorije i nula joj je glikemijski index.Mogu ga koristiti dijabetičari i oni koji su na dijeti. 
Proizvodjač: Med Herbs, Nemacka

1 050 RSD
Detalji

STEViA

Stevia je jedna Južno Američka biljka, koja je sama po sebi slatke prirode. Ekstrakti biljke (prah, sirup, tableta) i osušeno lišće se koriste širom sveta za zasladjivanje.

U zavisnosti od uslova gajenja, tehnologije vadjenja i pravljenja proizvoda i njen ukus se razlikuje, ima proizvod koji je 30 puta sladji od šećera a postoji i takav koji je do 320 puta sladji.
Stevia ekstrakti nisu samo ekonomični već se i sastoje od prirodnih sastojaka – prave se iz delova Stevia biljke, bez dodataka veštačkih sastojaka.
Ljudsko telo ne iskorištava slatke komponente (Steviol Glycosid), zbog toga se ne stvara unos kalorija.
ne sardži kalorije, indeks glukoze je 0 i njeni molekuli do 200 stepeni C zadržavaju sladak ukus.

PREDNOSTI KORIŠĆENJA STEVIE

Stevia…. Bez kalorija i ne apsorbuje se u ljudskom telu, tako da mogu da je koriste i dijabetičari i oni koji su na dijeti. Ekonomičan izbor jer se koristi jako malo pri korišćenju. Skroz je prirodan, proizvodi ne sadrže veštačke sastojke. Odličan je i za kuvanje i za pečenje. Pomaze kod varenja, i pošto je alkalniji od kiseline u želucu, smanjuje efekat uticaja kiseline. Raspolaže sa antibakterijskim i anti gljivičnim svojstvima. Nudi efikasno rešenje kod manjih kožnih oboljenja. Zahvaljujući antibakterijskom svojstvu sprečava propadanje zuba i nastajanje oralnih bolesti.
Ekstrakti Stevie se dobijaju iz lisća Stevia Rebaudiana Bertoni biljke. Ekstrakti uglavnom sadrže velike količine Steviosida i Rebaudiosida A, tj u maloj količini se u njima nalaze druge supstance kao sto su Rebaudiosid C, Dulcoside, Steviolbioside i Rebaudioside B. To, da u kojoj količini se ove supstance nazale u nekim ekstraktima varira u zavisnosti od sastava biljaka, - na koje utice kvalitet zemljišta i klime kao i proces dobijanja ekstrakta. Ekstrakti Stevie imaju širok krug korišćenja, kao prirodni zasladjivač na sledećim proizvodjačkim mestima: osušeno voće, mlečni proizvodi (npr. Jogurt), deserti, slatkši, voća, kompote, zamrznuti morski plodovi, kiseliš i za pravljenje dijetalne hrane. Pošto su ekstrakti stabilni na većim temperaturama (do 200stepeni C) mogu se koristiti i za pečenje –kuvanje, za razliku od nekih veštačkih zasladjivača, kao Npr. Aspartame. Pored svega Stevia ekstrakti nisu pogodni za pravljenje nekih slatkiša (kao sto su npr. mlečna karamela) tj. za pravljenje glazure, pošto u ekstraktima nema supstanca od koje ce dobiti masu.
Kod prvog korišćenja pozeljno je količinu šećera u receptu prepoloviti u mislima, i 50% šećera zameniti sa Steviom. Kad sledeci put budete pravili onda malo povećate količinu stevie na recimo 60% ili 70%, a posle opet malo povećate-sve dok ne zamenite šećer.
Ako postepeno budete dodavali Steviu onda ni porodica neće primetiti promenu, i lakše ce prihvatiti ovu vasu promenu. :-)
Skoro svaka hrana, napitak može da se spremi sa njenim ekstraktom. Karamel se ne može praviti sa njom, jer se Stevia ne karameliše. Kolačima, testima dodajte na vrh noža malo soda bikarbone+prašak za pecivo, ovako će testo da se digne isto kao da ste dodali šećer.
Stevia u mlečnim proizvodima ili voćnim kolačima daje veoma prijatan ukus. (Mlečni šećer i voćni šećer stupa u reakciju sa steviom, kao drugi šećeri, i zbog toga Stevia postaje još sladja)
STEVIA....
Bez kalorija.
Skroz prirodna.
Može da se kuva i peče sa njom.
Dobro utiče na stomačne tegobe.
Pomaže kod smanjenja kiselina u stomaku.
Zahvaljujući antibakterijskom dejstvu neki ekstrakti imaju anti upalni efekat.

U EVROPI JE STEViA DOBiLA ZELENO SVETLO, KAO ZASLADJIVAČ BEZ KALORiJA!
Gore navedeno stupa na snagu 02.12.2011.
Stevia je tokom uvodjenja u evidenciju dobila broj E960.
Ovo je ogroman preokret u istoriji Stevie, koji ce za mnoge doneti pozitivne promene.

Podaci
Šifra proizvoda
ALMSTVPRAH20G
Masa
20 g/komad (br