Imate pitanja? Pozovite nas! 060-700-1616

Donum Terrae Bundevino Ulje
Donum Terrae Bundevino Ulje
1 530 RSD

Donum Terrae Bundevino Ulje

Donum Terrae bundevino ulje je devičansko ulje, dobijeno blago prženim semenkama.

Pun, karakterističan ukus.

Ponosni smo što je 2020. godine treći put nagrađena sa 3 zvezdice od strane stručnog žirija Great Taste Awards u Londonu., ulazeći tako u top 50 namirnica!
Drugi put je 2018. godine dobio 3 zvezdice.

2017. godine prvi put je osvojio 3 zvezdice na Great Taste Awards.

2019., 2014., 2015. i 2016. godine takođe je nagrađena zlatnom zvezdom od strane stručnog žirija Great Taste Awards u Londonu.

Pakovanja 250ml

1 530 RSD
Detalji

Donum Terrae bundevino devičansko ulje je dobijeno presovanjem blago prženih semenki.
Ulje se dobija pomoću tradicionalne, pouzdane tehnologije, zahvaljujući kojoj je dokazano da imaju najvišu nutritivnu vrednost i najfiniji ukus.

SADRŽAJ
Bundevino ulje je prava vitaminska bomba, bogata vitaminima A, B1, B2, C, D, E i F, kao i značajnom količinom mangana, kalcijuma, magnezijuma, cinka, bakra i natrijuma. Visok je i u sadržaju proteina i vlakana, ali sadrži i 79,4% esencijalnih masnih kiselina, posebno palmitinske, stearinske, oleinske i linolenske kiseline.

ZDRAVLJE
U narodnoj medicini koristilo se za lečenje različitih bolesti. Savremena naučna istraživanja potvrđuju da bundevino ulje može sprečiti razne bolesti i podržati proces ozdravljenja u mnogim slučajevima:

• Normalizuje nivo holesterola i podržava optimalno funkcionisanje cirkulacionog sistema - smanjuje rizik od ateroskleroze i infarkta srca
• Pomaže u prevenciji srčanih i vaskularnih bolesti, kao i maligniteta
• Čišćenje krvi korisno je kod gihta
• Pomaže u lečenju upalnih procesa, olakšava oporavak od urinarnih infekcija
• Jedan od najefikasnijih lekova za probleme sa prostatom (stručnjaci preporučuju konzumaciju hladno presovanog bundevinog ulja jer smatraju da konzumiranje bundeva u dovoljnoj meri ne bi imalo isti blagotvoran efekat.)
• Poznato je i po svojstvima detoksikacije, regeneracije jetre, podsticanja zaceljenja rana, antiparazitskih i blagotvornih efekata na varenje
• Vitamin E pomaže očuvanju zdravlja kože i ubrzava proces ozdravljenja upaljene i oštećene kože
• Korisno je i kod nesanice i u periodima stresa.

Podaci
Šifra proizvoda
DTTOKMAG_OIL