Brownie sa bundevom
Sastojci za 24 parčeta, za pleh 20 x 30 cm:
250 g čokoladnih pastila
200 g putera
200 g bundeve (očišćene)
180 g Eritrita
75 g belog pšeničnog brašna
75 g integralnog pšeničnog brašna
4 jaja
1 prstohvat soli
Premaz:
50 g čokoladnih pastila
Bundevu izrendamo na rende sa sitnim otvorima. Čokoladne pastile i puter zajedno otopimo na pari. Eritrit umutimo sa jajima i solju ručnim mikserom dok ne postane penasto, zatim dodamo smesu od čokoladnih pastila i putera , a potom i bundevu. Dobro izmešamo sa prosejanim brašnom, pa smesu rasporedimo u pleh obložen papirom za pečenje.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, po mogućnosti sa opcijom mešanja vazduha, 25-30 minuta, dok se površina ne stegne, ali da testo unutra ostane mekano. Nakon što se ohladi, prelijemo otopljenom čokoladnom pastilom na pari.